Homepage | Carrières du Hainaut
  • Garden 5tyles

    Je tuin, dat ben jij! Wat jouw favoriete stijl ook mag zijn, met blauwe steen geef je jouw ontwerp een unieke en verfijnde toets. Eerst zien en dan geloven?
  • De perfecte combinatie van comfort en veiligheid

    Een zwembad, buitendouche, waterput of vijver in blauwe steen betekent herbronnen in elke zin van het woord. De zijdezachte tegels zijn niet alleen comfortabel en mooi, maar ook veilig.
  • Personaliseer je binnen vloer

    Laat je interieur stralen met een unieke en originele vloer. Vind de tegelcompositie die het best past bij jouw persoonlijkheid met de creatieve tegelcollectie in blauwe steen, met invloeden van over de hele wereld
GARDEN 5TYLES

GARDEN 5TYLES

Hoe je je tuin ook ziet, blauwe steen is het perfecte materiaal dat jouw ontwerp écht afmaakt. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Bekijk de vijf verschillende tuinstijlen die we voor jou geselecteerd hebben en zie hoe blauwe steen ze allemaal naar een hoger niveau tilt.

Kijk onze 5 moodboards

Maak je woning helemaal familyproof

Maak je woning helemaal familyproof

Je wilt namelijk een gezellige omgeving creëren waarin je kinderen kunnen opgroeien. Ook veiligheid, zachtheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn opeens topprioriteit als het op je huis aankomt. Wij vertellen je alvast met welke materialen je een familyproof woning creëert.

Lees het artikel

 

De mooiste terrastegels

De mooiste terrastegels

Aan welke criteria je nieuwe terras moet beantwoorden? Kwalitatief, onderhoudsvriendelijk en stijlvol. En die drie voorwaarden vink je moeiteloos af met zowel kleine als grote terrastegels in blauwe steen. Wij zetten de mooiste opties op een rij, zodat jij kunt beginnen fantaseren over je droomterras.

Lees het artikel

Onze producten

Carrières du Hainaut ontging voor jou deze unieke en authentieke steen uit de dieptes van onze Belgische ondergrond : de Blauwe Steen uit Henegouwen. Zijn onvergelijkbare kwaliteit heeft deze duurzame en lokale natuursteen wereldwijde faam opgeleverd. Het mooiste van alles is dat blauwe steen zich kan uitdrukken, door oppervlakte bewerkingen, in een uitgebreid palet van texturen, kleuren en in eindeloze toepassingsmogelijkheden :

Tegels Bekledingselementen
Straatstenen Bewerkingen voor maatwerk
Gepersonnaliseerde vloeren  

Natuurlijke elegantie voor buiten

Blauwe Steen uit Henegouwen is een stevig, tijdloos en hoogwaardig materiaal. Hij verleidt met zijn elegantie, verfijning en authentieke karakter. Voor uw tuin, terras, parkeerplaats, zwembad, tuinpad, oprit, muurtjes... De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ontdek de buiten toepassingen                     Doe inspiratie op

Een bijzonder materiaal voor elk interieur

Blauwe Steen uit Henegouwen verfraait elk interieur in elke stijl: of dat nu eigentijds, klassiek of een landelijke cottagestijl is. De steen weerspiegelt uw persoonlijkheid. Ontdek hier de oneindige interieurmogelijkheden voor uw vloeren, werkblad, muurbekleding en meubels.

Ontdek de binnen toepassingen                     Doe inspiratie op

AAN JULLIE HET WOORD !

Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden materiaal

Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden materiaal

Voor de renovatie van het Brusselse kantoor van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening wilde we een duurzaam en tijdloos materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is in een stedelijke omgeving, waarin het kantoor gevestigd is. Door blauwe steen, gecombineerd met Franse witsteen, te gebruiken past het gebouw goed in zijn omgeving. Het gebruik van Blauwe Steen uit Henegouwen voor de facade is niet enkel decoratief, de textuur van deze natuursteen geeft ook een rustgevend gevoel.

RVA & ABETEC ARCHITECTEN

Bekijk het project

Een huis uit een rots gehouwen

Een huis uit een rots gehouwen

Het is zeer aangenaam om te wonen in een uniek huis. Het is speciaal door het concept, maar ook door de blauwe steen – van Belgische bodem – dat gebruikt is als basismateriaal maar niet als simpele dorpels of vensteromlijstingen. En dat is precies zoals we het wilde. Architect Razvan Oprescu koos voor de BrickEno breukstenen voor de buiten- en binnenmuren. Het natuurlijke en gekloofde uiterlijk van de natuursteen geeft het de indruk dat ons huis uit een massieve rots is gehouwen.

DIMITRI & JULITA, EIGENAARS

Bekijk het project

Blauwe steen, licht en elegant

Blauwe steen, licht en elegant

"Elegantie, vrouwelijkheid, innovatie en lichtheid: dat zijn de karakteristieken van onze stijl. Het leek mij onmogelijk die aspecten tot uiting te laten komen met blauwe steen. Tot ik een bezoek bracht aan Carrières du Hainaut. Dat heeft mij helemaal overtuigd. Ik was onder de indruk van die magische plek. Zien hoe de steen daar ontgonnen wordt, inspireerde me. Ik zag het meteen voor me: de combinatie van onze twee werelden door middel van een geheel van lijnen en curven."

FABIENNE DELVIGNE, ONTWERPSTER

Bekijk de video

Een lokale natuursteen

Een lokale natuursteen

We moeten gebruik maken van de materialen die we ter plaatse hebben, niet die van 3.000 of 20.000km ver weg. Materialen die uit België komen. Ze zijn prachtig, ze zijn nobel, ze zijn natuurlijk. En ik denk dat we vandaag de dag steeds meer teruggaan naar de basics. Blauwe steen, het vertelt een verhaal van ons land. Het is een geschiedenis van Henegouwen.

XAVIER HARCQ, FOTOGRAAF

Bekijk de video

Een creatie van ruimte

Een creatie van ruimte

We hebben Blauwe Steen uit Henegouwen zowel binnen als buiten gebruikt om ruimte en een open gevoel te creëren en om te kunnen genieten van het prachtige zicht op de stad Barcelona. We wilde een verouderde, elegante en natuurlijke stijl creëren. De keuze is daarom gevallen op EnoStyl tegels. Deze geven de woning een verouderde uitstraling, een ziel, maar met in een hedendaagse stijl.

BETTINA SCHMID-LOSSBERG, ONTWERPSTER BIJ ARTS AT HOME

Bekijk het project

Een passief en eigentijds huis

Een passief en eigentijds huis

Christophe Erkens heeft gekozen voor de EnoStone E-Board Zero-oplossing, een combinatie van buitenmuur isolatie met gezaagde blauwe hardsteen muurplaatjes, gepaard met bepleistering om een eigentijdse uitstraling te geven aan zijn passieve gezinswoning. Zijn doel: een gevel creëren met dynamische en ritmische lijnen door te spelen met uitbouwen en afwisselende hoogtes in blauwe steen muurplaatjes. Een succesvolle realisatie!  

CHRISTOPHE ERKENS, ARCHITECT

Bekijk het project

Présentation2
Ontdek Carrières du Hainaut® en onze productiemethodes in dit filmpje
CAT inspiration 255x265
Haal inspiratie uit deze projectenfoto‘s
CAT distributeurs 255x265
Vind een verdeler bij u in de buurt